Роман Власенко: “В Сєвєродонецьку продовжуються мародерства та розправи над цивільними”

Роман Власенко: “В Сєвєродонецьку продовжуються мародерства та розправи над цивільними”

В окупованому Сєвєродонецьку панують мародери, які знущаються з цивільного населення. До того ж продовжується примусова мобілізація жителів окупованої Луганщини.

Про це в ефірі Національного телемарафону розповів голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко.

“Лінія бойових дій стоїть на місці. Наші хлопці тиснуть на окупаційні війська в напрямку Сватового, Кремінної. Ведуться артилерійські дуелі. Деокуповані населені пункти під обстрілами фактично цілодобово.

За його словами, у Сєвєродонецьку меньше 5% житлового фонду підключені до системи водопостачання та електромережі, проте невідомо, як це буде працювати, коли вдарять морози. Наразі в місті залишається близько 5 тисяч містян.

“Погода погіршується. Дощі. Снігу ще немає, але дощ не тільки на вулицях, а й у квартирах містян. Місто не готове до зими. Практично відсутні світло, газ і вода. Люди бідкаються, виїжджають. Ситуація погіршується з кожним днем. Про тепло в оселях на зимовий період казати марно. Є інформація, що люди в Лисичанську отримали вугілля, дрова, але це робиться більше для піару, це не системна робота. Люди вимушені покидати прифронтові міста, щоб якось пережити цю зиму”, - сказав Роман Власенко.

Він додав, що за наявною інформацією, “окупаційна адміністрація” Сєвєродонецька “істерить”, виникають конфлікти між військовими та цивільними “управлінцями”. Колаборанти на Луганщині “сидять на валізах”, не займаються своїми безпосередніми обов’язками, та часто навіть не живуть в тих містах, якими мали б “керувати”.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ знищили склад російських боєприпасів на Луганщині.