В Івано - Франківську представлять виставу UNIVERSUM з акторами-переселенцями

В Івано- Франківську представлять виставу UNIVERSUM з акторами-переселенцями

28 листопада о 19:00 годині на камерній сцені Івано-Франківського драмтеатру відбудеться показ вистави «UNIVERSUM».

Про це повідомляє "Місто".

Це сюрреалістична історії з елементами побуту та перформативними акціями на основі творів Бруно Шульца “Цинамонові крамниці та всі інші оповідання” (в перекладі Юрія Андруховича) та “Ундуля” (в перекладі Світлани Бреславської), Агати Тушинської “Наречена Шульца” (в перекладі Віри Меньок),Фрідріха Ніцше “Весела наука” та Семюеля Беккета “Чекаючи на Ґодо”.

Актори проводитимуть благодійний збір коштів на підтримку ЗСУ.

Режисер, сценарист, сценограф з Києва – Іван Шаран Автори визначили постановку як фантазія на світ Бруно Шульца 18+.

У виставі братимуть участь митці театрів Маріуполя, Сєвєродонецька, Харкова та Києва. Сьогодні усі вони – внутрішньо переміщені особи.

У постановці задіяні актори: Олександр Сердюк (Харків), Ліна Підцерковна (Київ), Антоніна Гладка (Сєвєродонецьк), Лариса Трояновська (Київ), Мирослав Візор (Дрогобич), Вікторія Агафонова (Маріуполь), Ірина Панів (Київ), Тетяна Цебак (Київ), Єва Райська (Дрогобич),Олександр Максимов (Дрогобич).

Усі вони – з різним досвідом та рефлексіями. Кожен по-своєму проживає травмуючу історію війни, а відтак трансформує в театральний досвід спільного спектаклю.

Зараз актори з гастролями їздять західними областями України.

Як повідомлялось, наприкінці липня стало відомо, що Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр переїхав до міста Суми. Відтоді вони ділять приміщення та сцену разом із Сумським національним академічним театром драми та музичної комедії ім. Щепкіна. В липні ж директор Луганського театру Сергій Дорофєєв очолив Сумський театр. А на його місце став Олександр Гришков.