Гайдай: "Все одно ЗСУ потрохи просуваються"

Гайдай: "Все одно ЗСУ там потрохи просуваються"

ЗСУ потроху просуваються в бік Сватового та Кремінної.

Про це в телемарафоні повідомив керівник Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Бої тривають майже цілодобово.

«Все одно ЗСУ там потрохи просуваються. Чітко тримають лінію оборону…Навіть вдається, навіть не дивлячись на складні погодні умови, потрохи просуватися далі, в бік Сватово та Кремінної», - розповів Гайдай.

Людей евакуюють в більш мирні області.

«В них є дах над головою, теплий одяг і постійне харчування», - каже Гайдай.

Охочих виїжджати небагато.

«Є такі в нас кричущі випадки, коли знаходимо десь в сховищах батьків з дітьми.. Тоді вже намагаємося забрати і відвезти в мирні області», - каже Гайдай.

Евакуація з Луганщини триває, людей вивозять вглиб країни у відносно мирні області. За домовленістю з міжнародними партнерами є можливість відправляти людей з різними хворобами на довготривале лікування в Чехію. Зараз якраз формується список на від‘їзд

У деокупованих селах Луганщини проблем з харчами немає. Постійно підвозять проднабори. Сьогодні до Невського відправляють 200 наборів та 150 буханок хліба, з розрахунку на кожну людину. У Невському нині залишаються до 150 осіб.

Дітям на окупованих територіях (там, де не проходили активні бойові дії), які мають інтернет, вчителі, які там теж залишилися, допомагають навчатися дистанційно за українською програмою. Випадки поодинокі й таємні.


 

Нагадаємо, у Сватовому уражено пункт дислокації росіян – 20 військових загинули, ще 30 – поранені, окупантів відбито від Новоселівського та Білогорівки.