Затримали агітатора, який виправдовував російську агресію

Затримали агітатора, який виправдовував російську агресію

СБУ викрила ворожого інтернет-агітатора, який виправдовував російську агресію в мережі.

Про це повідомила персслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

В ході слідчо-оперативних дій на Донеччині співробітники спецслужби викрили агітатора, який виправдовував злочини російської армії.

Для проведення антиукраїнської інформаційної діяльності, мешканець Бахмуту використовував власний акаунт у забороненій соціальній мережі «Однолассники». Зловмисник закликав до агресивної війни проти нашої країни, популяризував угруповання бойовиків ОРДЛО та радів захопленню населених пунктів сходу російськими загарбниками. Агітатор представляв окупантів як визволителів і рятівників від нацизму, прославляючи та схвалюючи їх злочинні дії проти України та українського народу.

Деструктивний контент прихильник путіна «репостив» з російських пропагандистських сайтів, груп у соцмережах та сторінок проросійських «друзів». Через розповсюдження провокаційних матеріалів, коментарів, закликів, він намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в Донецькій області.

Під час обшуків за місцем перебування агітатора, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами злочинних дій.

Співробітники спецслужби врятували агітатору життя. Адже наступного дня в під’їзд його будинку прилетіла ворожа ракета.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За фактом правопорушення тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Раніше повідомлялось, що на Луганщині двом колаборанткам загрожує 10 років ув’язнення.