“ЗСУ вже в кількох кілометрах від Кремінної”, - Гайдай

“ЗСУ вже в кількох кілометрах від Кремінної”, - Гайдай

Українські військові ведуть в наступ в напрямку Кремінної, до міста залишилось декілька кілометрів.

Про це в ефірі Національного телемарафону розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Що стосується напрямку Сватового та Кремінної, там ЗСУ потроху йдуть уперед. Нещодавно ми публікували відео з Кремінської підстанції, яку знищили російські окупанти. Ця підстанція знаходиться буквально в кількох кілометрах від Кремінної. Дуже важко дається кожен метр землі, бо величезну кількість техніки привезли туди окупанти, у них був час підготуватись, замінувати територію: дороги, мости, будівлі, лісосмуги. Вони будують якісь укріплення. Також там велике скупчення різних підрозділів “лднр”, росіян, “кадирівців”, свіжомобілізованих, “вагнерівців”, які є просто “зеками”, що незаконно забрали з виправних установ та кинули на фронт”, - розповів Сергій Гайдай.

Він додав, що найбоєздатніші російські підрозділи, десантники, яких перекинули на Луганщину з Херсона, будують “другу лінію оборони” в районі Старобільська.

За словами Сергія Гайдая, росіяни не полишають спроб захопити руїни Білогорівки, неймовірними зусиллями наших захисників вдається тримати знищене селище.

“Після деокупації ми будемо відновлювати кожен населений пункт Луганщини. Інакшої думки і бути не може. Будувати будемо з нуля. Зараз ми можемо лише попередньо оцінити масштаби руйнувань, невідомо що буде, коли орки почнуть залишати міста. Якщо зараз вони досі гатять по вже звільненим селам.

Відновлення населених пунктів відбуватиметься з урахуванням громадської думки та збереженням традицій.

На прикладі Сєвєродонецька: з міста виїхало більше 100 тисяч жителів, в окупації залишаються близько 10. Після деокупації до міста планує повернутися більшість і люди готові допомагати у відновленні. Місто доведеться будувати спочатку, в цьому є лише один плюс - матимемо всі нові системи життєзабезпечення на відміну від радянських. Всі разом відновимо!”, - сказав Гайдай.

Раніше повідомлялось, що люди у звільнених селах пожалілися Гайдаю на звірства росіян.