Викрили ще двох колаборанток з Луганщини

Викрили ще двох колаборанток з Луганщини

На підставі матеріалів, зібраних слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, повідомлено про підозру в колабораційній діяльності ще двом окупаційним чиновницям.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Встановлено, що 60-річна мешканка Старобільщини, яка раніше очолювала Хворостянівську сільську раду, добровільно пішла служити ворогу і отримала у так зв. «адміністрації Старобільського району лнр» посаду «начальника відділу життєзабезпечення села Хворостянівка».

33-річна жителька цього ж району працевлаштувалася в незаконно створеному органі окупаційної влади на посаду «начальника відділу забезпечення життєдіяльності села Гераськівка Марківського району лнр».

Наразі обидві «начальниці» допомагають ворогу підпорядковувати життя цих населених пунктів окупаційному режиму та законам держави-терориста.

Правопорушниці відповідатимуть перед законом за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
Слідчі заходи під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури продовжуються.
За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна. 

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала в Лимані колаборантку, яка пропонувала «сухпайки» з рф в обмін на підтримку окупаційної влади.