Росія виправдала вбивць та гвалтівників в самопроголошеній “лнр”

Росія виправдала вбивць та гвалтівників в самопроголошеній “лнр”

Росіяни на законодавчому рівні виправдовують у самопроголошеній «лнр» осіб, якщо ті скоїли злочин, що відповідає інтересам рф.

Про це повідомила Луганська ОВА.

І неважливо, коли саме населений пункт Луганщини опинився під окупацією – у лютому чи у липні.

Вбив людину у червні в Лисичанську, довів, що то було на користь рф – і вільний. Зґвалтував – якщо це відповідає національним інтересам рф, теж не понесеш відповідальності.

Здійснив угон десятьох автівок у квітні, до прикладу, в Сєвєродонецьку – доведи, що пограбував українців – і воля.

Відповідний законопроект внесено на розгляд до нижньої палати російського парламенту. Він визначає порядок застосування кримінального та кримінально-процесуального законодавства рф на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, запропоновано встановити, що кримінальне судочинство на цих територіях здійснюється за нормами, встановленими кримінально-процесуальним кодексом рф, а злочинність та караність діянь, скоєних на їх територіях до 30 вересня 2022 року (дати підписання псевдодоговорів про їх прийняття до складу рф) визначаються відповідно до норм кримінального кодексу рф.

Також вводиться положення, згідно з яким не визнаватиметься злочинним діяння, вчинене на території «нового суб'єкта рф» до 30 вересня, якщо воно було спрямоване на захист інтересів рф або цих суб'єктів.

Раніше повідомлялось, що в самопроголошеній “лнр” відбудують 1 км каналізації.