“Україна рухається в правильному напрямку щодо побудови безбар’єрності та рівності в суспільстві”, - Микола Надулічний

“Україна рухається в правильному напрямку щодо побудови безбар’єрності та рівності в суспільстві”, - Микола Надулічний

Команда Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю, яка з перших днів війни займалась евакуацією, а наразі забезпечує гуманітарні потреби ВПО з інвалідністю та працює над покращенням поточних умов перебування переселенців в місцях компактного проживання, взяла участь у форумі «Філософія спроможності».

Про це повідомила Луганська ОВА.

Участь у відкритті форуму, організованого з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, взяла Перша леді України Олена Зеленська .

Зокрема, голова нашої асоціації Микола Надулічний долучився до дискусій в рамках тематичних панелей: «Самореалізація через зайнятість» і «Нова формула відновлення».

«Кожен день війни збільшує кількість людей з інвалідністю: внаслідок ворожих обстрілів тисячі дітей та дорослих отримали травмування такої тяжкості, що зараз потребують протезування, спеціальної реабілітації. А в подальшому - соціальної інтеграції у безбар’єрне суспільство, аби кожен, незалежно від ран, нанесених війною чи життям, почувався максимально спроможним», - зазначив він.

У тісній співпраці із профільними Міністерствами, громадськими активістами, міжнародними організаціями, уповноваженою Президента України з питань безбар'єрності Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю допомагає землякам наближати епоху безбар’єрності з урахуванням викликів війни.

«Війна прискорила важливі психологічні зміни в суспільстві. Ми прагнемо гідних умов – не тільки для себе, а й для оточуючих. Україна рухається в правильному напрямку щодо побудови безбар’єрності та рівності в суспільстві», - додав Микола Надулічний.

Раніше повідомлялось, що у Києві відкрили гуманітарний штаб Лисичанської громади.