Луганщина посіла перше місце за кількістю направлених до суду обвинувальних актів щодо військових злочинів

Луганщина посіла перше місце за кількістю направлених до суду обвинувальних актів щодо військових злочинів

Луганська область займає перше місце в Україні за кількістю направлених до суду обвинувальних актів.

Про це заявив виконувач обов’язків керівника Луганської обласної прокуратури Костянтин Караман під час зустрічі з представниками консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні, які перебувають з візитом в країні.

«Наразі Луганська область займає перше місце в Україні за кількістю направлених до суду обвинувальних актів за результатами розслідувань кримінальних проваджень слідчими СБУ. За підтримання публічного обвинувачення саме прокурорами Луганської обласної прокуратури було ухвалено судом перший вирок в Україні за ст.438 КК України (порушення законів та звичаїв війни)», - каже Караман.

Керівник оперативного Департаменту Розалін Шенан відзначила плідну співпрацю з Луганською обласною прокуратурою.

В ході зустрічі обговорили специфіку розслідування воєнних та інших міжнародних злочинів, а також виклики, з якими стикаються прокурори.

«Жоден воєнний злочинець не уникне покарання. Злагоджена робота прокурорів дає свої результати, але ми не зупиняємось. Реагуємо швидко та беззаперечно», ‒ підкреслив Караман.

Він окремо відзначив результативну співпрацю з представниками місії щодо підтримки прокурорів регіону в питаннях притягнення до відповідальності винних у вчиненні воєнних злочинів.

Розалін Шенан зазначила, що колеги з місії продовжать підтримувати ініціативи прокурорів Луганщини та домовилась про подальші зустрічі.

Як повідомлялось, за колабораціонізм судитимуть шістьох жителів Луганщини, які служать у «силовому блоці» окупантів.