В окупованому Лисичанську вибух газового балону зруйнував квартиру

В окупованому Лисичанську вибух газового балону зруйнував квартиру

Поліцейські Луганщини отримали повідомлення про пошкодження квартири у багатоповерховому будинку Лисичанська внаслідок вибуху побутового газового балону. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки).

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Луганщини.

Загалом протягом минулої доби поліцейські Луганщини опрацювали 22 повідомлення громадян

Зокрема, зареєстровано 12 повідомлень за фактом знищення або пошкодження, внаслідок обстрілів окупаційними військами рф, будинків, квартир та автомобілю мешканців області. Так, надійшло 7 заяв про знищення та пошкодження будинків, господарчих споруд та автомобілю у с. Невське. У с. Макіївка зруйновано та пошкоджено 2 будинки.

Також внаслідок обстрілів окупантів руйнувань зазнали дві квартири у м. Попасна.

Зареєстровано повідомлення про знищення внаслідок ворожих обстрілів автомобілю у м. Лисичанськ.

Інформація за даними фактами внесена до ЄРДР за ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни).

Поліцейськими відкрито кримінальне провадження за ст. 341 КК України (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд) за фактом захоплення окупаційними військами рф будівлі та майна Лисичанського комунального медичного закладу.

Зареєстровано повідомлення за фактом крадіжки (ст. 185 КК України) невідомими особами майна з квартири у м. Сєвєродонецьк.

Також відкрито кримінальне провадження за ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом) за фактом незаконного заволодіння військовослужбовцями рф легковим автомобілем у м. Кремінна.

Зареєстровано повідомлення мешканки смт Троїцьке про те, що представники окупаційних військ рф проникли до приватного будинку заявниці та мешкають там.

Якщо ви стали жертвою або свідком злочину ви можете звернутись завернутись та подати заяву до ГУНП в Луганській області наступними каналами зв’язку:

Чергова частина: 066 274 39 90, 066 920 84 57

Call-центр 102: 093 507 62 83, 063 639 31 54

Е-mail: secr_lug@police.gov.ua (для електронних звернень громадян)

Раніше повідомлялось, що Луганські поліцейські розміновують деокуповані території.