Зеленський відзначив двох волонтерів Луганщини новою нагородою. Що про них відомо

Зеленський відзначив двох волонтерів  Луганщини новою нагородою

Новою відзнакою від Глави держави «Золоте серце» нагородили двох волонтерів з Луганщини.

Про це йдеться в  Указі Президента України Володимира Зеленського № 850/2022.

«Хоча волонтерський рух став частиною фундаменту України, у нас досі не було особливої відзнаки, яка могла б стати символом нашої вдячності волонтерам і тим, хто дає силу цьому руху. Хто дає частинку свого власного життя, щоб допомогти врятувати життя інших. Тепер така відзнака є. Це серце. Золоте серце для простих людей, які захищають усіх нас. Цього року ми започатковуємо нагородження такою відзнакою. Тих, хто справді заслуговує. Тих, чиє серце – золоте, і саме тому вони – волонтери», – наголосив Володимир Зеленський.

За вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України та подолання її наслідків відзнакою Президента України «Золоте серце» нагородили, зокрема, волонтерів із Луганської області – Сергія Рашка та Юрія Широкова.

В свою чергу, очільник Луганщини Сергій Гайдай розповів про волонтерів.

"Вони врятували десятки життів мешканців області. Щоб зрозуміти, що це за хлопці - подивіться відео в коментарях. На одному з них Юрій закриває собою жінку від можливого прильоту, а Сергій неодноразово їхав в пекло Попасної, щоб допомогти людям, в одну з таких поїздок він натрапив на росіян, які розстріляли його авто. Красномовні відео. Це про людяність. Про характерну рису кожного українця. Те, що вирізняє нас від орків", - написав він. 



Відео: ПопаснаCity, FreeДом

Нагадаємо, інтерв'ю з волонтеркою Ольгою Зайцевою читайте на "Сєвєродонецьк онлайн".