Росіяни вручають повісти українцям, які приїхали працювати до рф

Українцям, які приїхали до росії працювати, вручають повістки та відправляють назад.

Про це повідомила Луганська ОВА. 

Працевлаштування українців, які отримали тимчасовий притулок у росії, відрізняється від порядку працевлаштування інших іноземців. При прийомі на роботу громадян України важливим є їх правовий статус.

Якщо маєш паспорт громадянина рф – приймають працювати як громадянина рф; вид на проживання в рф – як іноземця, що постійно проживає; дозвіл на тимчасове проживання – як іноземця, що тимчасово проживає; посвідчення біженця – як біженця; свідоцтво про тимчасовий притулок – приймають на роботу як тимчасових, але зі своїми особливостями.

Примусово знецінюють росіяни і статус нашого паспорта – документом, що засвідчує особу українця, все одно буде свідоцтво про надання тимчасового притулку.

Водночас – отримав паспорт рф, можуть одразу вручити повістку та повернути на батьківщину – на фронт. Замкнуте коло.

Тим часом, на окупованій території Луганщини кількість чоловіків стрімко зменшується, а від цього мобілізаційні заходи лише підсилюються.

Якщо раніше повістку вручали співробітники так званої «народної міліції», то віднедавна цю функцію почали виконувати представники окупаційної влади. Прийшов в міську псевдоадміністрацію по справах – отримав повістку.

Через велику кількість поранених окупантів пологи в Луганську перетворюються на справжні муки. Так, у пологовому відділенні міської лікарні № 3 облаштували військовий госпіталь для представників приватних компаній. Через заповненість ліжко-місць чоловіками деяким жінкам довелося народжувати в коридорі або в кареті швидкої. 

Раніше повідомлялось, що окупанти знищують деокуповані населені пункти Луганської області ракетами та авіабомбами.