Трьом пособникам ворога на Луганщині загрожує до 10 років ув’язнення

Трьом пособникам ворога на Луганщині загрожує до 10 років ув’язнення

За матеріалами СБУ судитимуть двох «заступників голів окупаційних адміністрацій». Третій отримав підозру.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Слідчі Служби безпеки України продовжують збирати доказову базу протиправних дій «керівного складу» окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Зокрема, задокументовано діяльність 53-річного колишнього луганського бізнесмена, який завдяки добрим стосункам із ватажками угруповання «лнр», отримав керівну посаду в окупаційному «органі влади».

Його призначено «заступником голови адміністрації Троїцького району лнр».

З літа 2022 року він працює на російських загарбників, підпорядковуючи їм роботу підприємств та організацій тимчасово окупованого району.

Правопорушник отримав від СБУ підозру в колабораційній діяльності. Досудове розслідування триває.

А от обвинувальні матеріали щодо двох його «колег» із Новоайдару та Кремінної вже перебувають на розгляді у судових органах.

сбу

Йдеться про депутата Щастинської районної ради восьмого скликання, який у минулому очолював Новоайдарський селищний відділ освіти. Після початку окупації чиновник «перевзувся» і обійняв при рашистах посаду так званого «заступника голови адміністрації Новоайдарського району лнр».

Так само «переорієнтувалася» й колишня директорка «Центру надання соціальних послуг» Кремінської міськради. 57-річна державна службовиця погодилась на співпрацю з окупантами та отримала призначення на посаду «заступника голови адміністрації Кремінського району лнр із соціальних питань».

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснював слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Пособникам ворога загрожує до 10 років ув’язнення, заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 15 років та конфіскація майна.

Як повідомлялось, двом так званим членам «тервиборкому» в «лнр» інкримінують посягання на територіальну цілісність України