Дитячий лікар у Сєвєродонецьку склав у квартирі піч з цегли, щоб пережити зиму

Дитячий лікар у Сєвєродонецьку склав у квартирі піч з цегли, щоб пережити зиму

Волонтерка Vita з Луганська розповіла, що у Сєвєродонецьку ситуація залишається важкою. Наприклад, дитячий лікар у Сєвєродонецьку склав у квартирі піч з цегли, щоб пережити зиму.

Про це повідомляє Сватове.City.

Волонтерка Vita доставляє до Сєвєродонецька гуманітарку. 18 грудня привезла сєвєродончанам 1,5 тонни продуктів та 6 пічок-буржуйок. Офіційної гуманітарної допомоги від країни-агресора недостатньо, тому місцевим жителям намагаються допомогти небайдужі луганці.

За її словами, у більшості багатоповерхових будинків Сєвєродонецька немає світла, води та тепла, а газ подали ще не в усі оселі.

“Заїхали до мертвого кварталу. Думали, що там ніхто не мешкає. Посигналили про всяк випадок. Стали виходити люди... Дуже просили ще буржуйок, просто благали - бояться замерзнути взимку”, - каже вона.

У місті дуже багато нужденних. Люди зустрічають волонтерів із радістю та надією на те, що їм привезуть щось потрібне. Здебільшого це люди старшого віку, але є і молодь, і навіть діти, розповідає Vita.

Сєвєродонецьк

Волонтерка ділиться побаченим: “У під'їздах багатоповерхових будинків зяють дірки. Попри обіцянки “адміністрації” ніхто не дав місцевим жителям будматеріалів чи бодай банальну плівку, щоб їх замурувати”.

Вибиті російським обстрілами вікна люди забивають фанерою, яку доводиться шукати самостійно.

В одній з багатоповерхівок мешкає дитячий лікар Сергій. Чоловік живе на 9-му поверсі. Аби взимку не замерзнути склав у квартирі піч з цегли.

Люди дуже потребують пічок-буржуйок та обігрівачів, матеріалів для утеплення квартир. Місцева “влада” їх не надає, залишивши людей наодинці зі своїми проблемами.

Vita підсумовує: “Поки що на вулиці немає тріскучих морозів (вчора вдень температура була -3 градуси), проте якщо вони вдарять, багато місцевих жителів можуть просто не пережити цієї зими”.

Нагадаємо, Пасічник попросив в Путіна дров з вугіллям для Сєвєродонецька.