Про надання публічної інформації

Публічнаінформація - це відображената задокументованабудь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених ЗакономУкраїни «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.11 № 2939-VI(зі змінами та доповненнями).

Реалізація права на доступ до публічної інформації здійснюється шляхом подання розпоряднику інформації запиту на інформацію, оформленого у відповідності до вимог ст. 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.11 № 2939-VI(зі змінами та доповненнями). 

Розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

Рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду.

Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.

Заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ Міндоходів у Луганській області О.А. Височина