За колабораційну діяльність судитимуть так звану «начальницю відділу освіти» на Луганщині

За колабораційну діяльність судитимуть так звану «начальницю відділу освіти» на Луганщині

Прокурори Щастинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Луганської області, яка пішла на співпрацю з представниками окупаційної влади і обійняла керівну посаду.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідство встановло, що в період з травня по серпень 2022 року 50-річна мешканка смт Новоайдар Луганської області добровільно зайняла посаду у незаконному органі влади – структурному підрозділі «Адміністрації Новоайдарського району лнр», а саме посаду начальника «відділу освіти Новоайдарського району лнр».

Обвинувачена на цій «посаді» виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території України.

Ій інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За протиправні дії фігурантці загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадуємо, депутату з Луганщини загрожує ув'язнення.