Фінансиста з Луганщини підозрюють в колабораціонізмі

Фінансиста з Луганщини підозрюють в колабораціонізмі

Мешканцю Луганщини повідомлено про підозру у колабораціонізмі.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За оперативним супроводом співробітників Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області, слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях завершили досудове розслідування щодо колабораційної діяльності мешканця тимчасово окупованої Станиці Луганської.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

В ході досудового розслідування правоохоронці отримали докази, що підтверджують протиправну діяльність 24-річного мешканця Луганщини. Слідством встановлено, що до початку бойових дій чоловік працював головним спеціалістом фінансового відділу однієї з селищних рад. Після окупації російськими загарбниками та незаконними збройними формуваннями так званої «лнр» населеного пункту підозрюваний за власним бажанням погодився на співпрацю з окупаційною владою та добровільно обійняв посаду начальника одного з відділів тільки вже так званої «районної адміністрації лнр», на якій виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області чоловіку було повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) та обвинувальний акт скеровано до суду.