Кордони між так званою «лнр» та рф продовжують діяти. Жителі обурені

Кордони між так званою «лнр» та рф продовжують діяти. Жителі обурені

На кордоні між окупованою Луганщиною та рф залишаються працювати митники разом із фсб, у так званій «лнр» діятиме закон рф, що визнає українські судові акти щодо стягнення боргів.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Згідно із прийнятим в рф законодавством, примусовому виконанню у так званій «лнр» підлягатимуть ухвалені до 30 вересня 2022 року судові акти України, якщо і боржник, і стягувач проживають на території рф (або на окупованих територіях), або мешкає лише стягувач, а майно боржника там розташоване.

Також примусовому виконанню підлягатимуть, зокрема, судові акти України про стягнення аліментів.

Жителі окупованих регіонів неодноразово звертали увагу про великі черги на кордоні з рф, незважаючи на те, що митний контроль скасували вже декілька місяців тому. Мовляв, закони у так званій «лнр» діють лише на користь рф, а не луганчан.

Як виявилося, згідно з офіційною заявою митних органів рф, вони не здійснюють митного та інших видів контролю на кордонах територій «лнр», «днр», Запорізької та Херсонської областей, суміжних з територіями інших суб'єктів рф.

Однак задля забезпечення безпеки – сприяють співробітникам прикордонного управління фсб рф у перевірці майна громадян та транспортних засобів. Крім того, митні органи не уповноважені на розгляд питань, пов'язаних із тривалістю проходження адміністративних кордонів між територіями. Митний контроль скасували, контроль фсб – залишився.

Як повідомлялося, кордони з росією на Луганщині посилили, попри заяви окупантів.