Українські новобранці отримують британські зимові черевики

Українські новобранці отримують британські зимові черевки

Тисячам українських новобранців у боротьбі з російською агресією допомагає малий бізнес - компанія Altberg із Річмонда у Північному Йоркширі.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.  

Черевики, виготовлені компанією Altberg із Річмонда, є частиною набору комплектів для холодної погоди, включно з водонепроникним одягом, спальними мішками та килимками, які Велика Британія надала понад 9500 українським новобранцям, які пройшли підготовку за підтримки Збройних Сил Великої Британії та вісьмох країн-партнерів з червня.

Бойові черевики Defender розроблені, щоб бути особливо надійними в холодних умовах, що робить їх придатними для українських зим, коли температура може суттєво знижуватись.
Altberg є однією з багатьох невеликих британських компаній, які постачають життєво важливе обладнання як для Збройних Сил Великої Британії, так і для українських союзників. Робота таких компаній відзначається щороку по всій країні в Суботу Малого Бізнесу - кожну першу суботу грудня.

Міністр оборонних закупівель Алекс Чолк сказав: «Суботу Малого Бізнесу — це фантастична можливість для оборони захистити невеликі британські компанії, які є надзвичайно важливою ланкою в нашому ланцюжку оборонних поставок і які допомагають забезпечити Збройні Сили Великої Британії найкращим можливим обладнанням для захисту нашої країни».

Міністр оборонних закупівель Алекс Чолк додав: «Я пишаюся тим, що Сполучене Королівство є другим за величиною донором військового обладнання для України, і я дякую малим підприємствам, які об’єдналися, щоб допомогти нашим українським друзям отримати життєво важливі матеріали та обладнання для підтримки їх у боротьбі з російською агресією».

Українські новобранці отримують британські зимові черевки

Компанія Altberg, заснована в 1989 році виробником черевиків Майком Шиханом, розширила свій бізнес, продаючи туристичні черевики солдатам, які базувалися в сусідньому гарнізоні.
Компанія використала цінні знання, надані солдатами, які побували в екстремальних умовах, щоб розробити міцні черевики для британської армії.

Керуючий директор Altberg Джо Шихан сказав: «Я сподіваюся, що використання наших черевиків допоможе Україні бодай незначною мірою, щоб ноги українських солдат були здоровими та у комфорті, щоб вони могли продовжувати боротися за добру справу».

Батько Джо, власник і засновник Altberg Майк Шихан, сказав: «Ситуація в Україні набагато складніша, ніж я міг навіть уявити, але українці мають стійкість – і зараз їхні солдати демонструють це щодня, коли вони протистоять росіянам. Моя щира підтримка для них. Усі ми в Altberg надзвичайно пишаємося тим, що можемо виготовляти для них черевики».

Раніше повідомлялось, що ЗСУ ведуть бої за ключову трасу в Луганській області.