В Сєвєродонецьку окупанти заселили пограбовану квартиру

В Сєвєродонецьку окупанти заселили пограбовану квартиру

В Сєвєродонецьк внаслідок обстрілів окупантами було пошкоджено квартиру. В подальшому, у грудні 2022 року, військові рф незаконно проникли до вказаної квартири, провели обшук, винесли майно та заселили у квартиру інших невідомих осіб.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Луганщини.

Протягом минулої доби, 3 січня, поліцейські Луганщини опрацювали 53 заяви та повідомлення про злочини та події.

Серед іншого поліцейськими зареєстровано інформацію за 7 фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Так, надійшло два повідомлення про те, що внаслідок обстрілів окупаційними військами рф, зруйновано 2 квартири та домоволодіння у міста Попасна. Також зруновано домоволодіння у м. Рубіжне.

У смт. Нижнє зруйновано будинок та будівля, житлові комплекси, складські та господарські споруди інтернату.

Поліцейськими зі складу зведеного загону ГУНП в Луганській області прийнято заяву мешканця с. Невське про те, що військовослужбовці рф незаконно заволоділи вантажним автомобілем, 500 л. дизельного пального та причепом до легкового авто.

Надійшло три повідомлення за фактами незаконного заволодіння транспортними засобами. Так невідомі особи заволоділи 3 автомобілями одного з обласних інтернатів у Сєвєродонецькому районі. Також невідомі особи заволоділи двома легковими автомобілями мешканців смт. Нижнє та м. Лисичанськ. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 289 КК України.

Поліцейські встановлюють місцезнаходження двох громадян з якими рідні втратили зв'язок.

Надійшло повідомлення щодо можливої причетності чоловіка до колабораційної діяльності. Поліцейські виявили 4 осіб, які підозрюються у причетності до незаконних збройних формувань та які співпрацюють з окупаційною владою та військами рф.

Раніше повідомлялось, що засудили агентів рф, які збирали дані про HIMARS.