Гайдай про слова Буданова відносно наступу: «Не буде легко звільняти Луганщину»

Гайдай про слова Буданова відносно наступу: «Не буде легко звільняти Луганщину»

Керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай прокоментував слова очільника розвідки Кирила Буданова стосовно наступу навесні.

Про це він повідомив телемарафоні.

Як відомо, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю "ABC News" повідомив, що Україна на весну планує великий наступ.

За словами Гайдая, Сєвєродонецьк та Рубіжне через значну руйнацію росіяни не зможуть використовувати в якості оборонних редутів.

Після звільнення Сватового і Кремінної наступний стратегічний пункт, за який буде вестися боротьба, буде Старобільськ. Але до нього – сільська місцевість. Там ніде закріпитись.

«Буде можливість мати успіх набагато швидше. Але не забуваємо про те, що є ще лінія оборони, яка вибудовувалася з 2014 року. Так звана лінія розмежування і там дуже укріплені позиції в окупантів. Тому не буде легко звільняти Луганщину. Але в тому, що вона буде звільнена, немає взагалі ніяких сумнівів», - повідомив очільник області.

Зараз стабілізувалася ситуація в Білогорівці.

«Наші сили оборони закріпили свої позиції в Білогорівці. Там не припиняються обстріли постійні і намагання десь продавити лінію оборони», - каже Гайдай.

У росіян постійно підходять резерви. ЗСУ просуваються, проте росіян дуже багато.

«Як тільки земля промерзнеться, а ми бачимо, що в нас температура вночі буде і до 15 градусів – то це достатньо буде буквально до тижня, щоб земля серйозно і глибоко промерзла і тоді вже для важкої техніки відкриється можливість маневрувати і проїжджати будь-якими дорогами», - каже Гайдай.

Проте окупанти теж це будуть використовувати. Це треба враховувати.

Як повідомлялося, в селі на Луганщині затримали десятки місцевих із підозрою роботи на ЗСУ.