Керівник МВС розповів про оборону Бахмута

Міністр МВС розповів про оборону Бахмута

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів про те, як прикордонники, нацгвардійці та поліцейські боронять Бахмут. 

"Найгарячіше зараз під Бахмутом. Разом із ЗСУ в складі сил оборони там б’ють ворога бойові підрозділи системи МВС України - наші прикордонники, гвардійці й поліцейські.

Прикордонники дали бій російським загарбникам на північній околиці міста. Там до 30 окупантів спробували штурмувати український опорний пункт. Безуспішно", - написав він.

За словами міністра, на іншій ділянці наші прикордонники разом з підрозділом ССО впродовж години знищили 2 спостережні пункти російських загарбників, а з бійцями Інтернаціонального легіону оборони України контратакою захопили позиції окупантів.

Спецпризначенці Нацгвардії, захищаючи Бахмут, з початку нового року вже знищили 12 БМП ворога.

Завдяки ефективній роботі з використанням підрозділів аеророзвідки Департаменту патрульної поліції та взаємодії з іншими підрозділами сил оборони вдалося виявити та знищити велику кількість живої сили та техніки супротивника.

Загалом, підрозділи Національної гвардії на Донеччині з початку нового року знищили понад 20 одиниць ворожої бронетехніки, а також 5 одиниць автомобільної техніки і 2 БПЛА противника.
Крім того, Бахмут захищають зведений підрозділ Департаменту патрульної поліції НПУ та зведений батальйон Нацполіції «Еней» у складі об'єднаного стратегічного угруповання військ «Хортиця».

Наші поліцейські у взаємодії з артилеристами та піхотою ЗСУ забезпечують аеророзвідку, коригують вогонь українських військових по ворогові та самі його знищують з мінометних розрахунків і станкових кулеметів.

Снайпери поліції здійснюють прикриття оборонних та контрнаступальних дій підрозділів ЗСУ.
На території промислової зони східних околиць Бахмута нашими поліцейськими спільно з військовослужбовцями однієї з бригад ЗСУ проведено успішну контрнаступальну операцію.
В її ході відновлено оборонні позиції та здобуто тактичну перевагу над ворогом щодо організації ефективної оборони міста.

За невеликий період часу підрозділами зведеного загону Департаменту патрульної поліції виявлена значна кількість живої сили ворога, яка активно знищується засобами артилерії. 

Раніше повідомлялось, що ЗСУ відбили атаки окупантів від трьох сіл на Луганщині.

Галерея зображень

Керівник МВС розповів про оборону Бахмута
Керівник МВС розповів про оборону Бахмута
Керівник МВС розповів про оборону Бахмута
Керівник МВС розповів про оборону Бахмута