Підприємцям про РРО

На сьогодні у місті Сєвєродонецьку використовується 307 касових апаратів: юридичними особамита фізичними особами - підприємцями, які здіснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. З початку року до системи зберігання і збору данних від РРО вже підключено 215реєстратора, що складае 70%  від загальної кількости зареєстрованих РРО.

 ДПІ у м.Сєвєродонецькунагадує, що 8 липня поточного року затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. У Державному реєстрі, на сьогодні, знаходиться 53 моделі касової техніки, що відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно – звітної інформації до органів доходів і зборів. Перелік моделей  реєстраторів розрахункових операцій, дозволених до використання, розміщено на порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html).

Відповідно до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, який затверджено наказом Міндоходів № 249 від 08.07.2013р. всі РРО, які не будуть оснащені модемами, будуть вилучені із Держреєстру з 01.10.2013р., оскільки вони не забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів ДПС відповідно до вимог, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012р. № 1057 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій». Використання таких реєстраторів розрахункових операцій після 01.10.2013 року заборонено, і буде розцінюватись як робота без касового апарату.

Шановні підприємці! Не чекайте останього дня, приведіть свою касову техніку у відповідність з вимогами  чинних  нормативно – правових актів, не допускайте накладення на вас штрафних санкцій за роботу без РРО.

Начальник відділу ІТ та обліку платників К.О.Ципін