Викрили двох "прокурорів лнр"

Викрили двох "прокурорів лнр"

Повідомлено про підозру керівникам окупаційних «прокуратур Стаханова та Станично-Луганського району», які вісім років підтримують агресора.

Про це повідомила Луганська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва прокурорів Щастинської та Сєвєродонецької окружних прокуратур Луганської області викрито двох фігурантів з числа «керівництва» окупаційних прокуратур на захоплених ворогом територіях.

Про підозру у колабораційній діяльності повідомлено «прокурору Станично-Луганського району лнр» та «прокурору міста Стаханов лнр» (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, призначені окупантами очільники «правоохоронних органів» – колишні міліціонери з смт Станиця Луганська та м. Кадіївка (до перейменування Стаханов). Останній керував відділом у стаханівській міліції та відповідав за боротьбу з економічною злочинністю.
У 2014 році підозрювані зайняли проросійську позицію та залишилися на території ОРЛО. Пішли «служити» до «слідчого управління генпрокуратури лнр».

Навесні 2022 року фігуранти обійняли прокурорські посади під керівництвом окупаційної адміністрації рф та активно підтримують російську агресію проти України.

Вони забезпечують роботу так званих «прокуратур», допомагають окупантам легалізовувати «законодавство лнр» та насаджувати окупаційний режим країни-агресора.

Наразі вживаються заходи щодо оголошення підозрюваних у розшук та обрання запобіжного заходу заочно.

За інкримінованою статтею закон передбачає до 15 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна або без такої.

Викрили двох "прокурорів лнр"

Раніше повідомлялось, що повідомлено про підозру учаснику НЗФ «лнр», який воював проти ЗСУ.