"Росіяни використовують працю в'язнів в оборонному секторі", - британська розвідка

"Росіяни використовують працю в'язнів в оборонному секторі", - британська розвідка

Оборонний сектор рф вдається до використання праці в'язнів. Так росіяни прагнуть задовільнити потреби виробництва у воєнний час.

Таке припущення зробила британська розвідка в щоденному звіті. 

Як повідомляють британські розвідники, у листопаді 2022 року найбільший російський виробник танків "Уралвагонзавод" (УВЗ) після зустрічі з федеральною службою виконання покарань (ФСИН) повідомив місцевим ЗМІ, що він найме на роботу 250 ув’язнених.

Також зазначається, що примусова праця ув'язнених - давня традиція в росії, а з 2017 року там відновили таке її явище, як кримінальне покарання.

"Маючи один із найвищих показників ув’язнення у світі, Федеральна служба виконання покарань в росії контролює розгалужену імперію з понад 400 000 ув’язнених, і її часто звинувачують у надзвичайній жорстокості та корупції", - заявили британці.

У міноборони наголошують, що ув'язнені стали унікальним людським ресурсом для лідерів рф у підтримці "спеціальної військової операції". Одночасно охочі добровольці, які б поїхали в зону бойових дій, залишаються дефіцитом.

"Праця каторжників, імовірно, буде особливо потрібною виробникам відносно низькотехнологічної зброї, таких як УВЗ, які майже напевно перебувають під сильним тиском з боку москви щодо збільшення їхнього виробництва", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що окупанти хочуть запустити газорозподільну станцію «Карбоніт».