Бутусов прокоментував трагічний бій біля Червонопопівки на Луганщині

Бутусов прокоментував трагічний бій біля Червонопопівки на Луганщині

На Луганщині росіянин розстріляв двох бійців у окопі впритул.

Про це повідомив у своїх соцмережах головний редактор «Цензор» Юрій Бутусов.

«В наших соцмережах коментують російське відео, де росіянин підбігає до окопу з нашими бійцями, вони кричать йому, що свої, а він замість того, щоб взяти їх у полон розстрілює впритул. З цього дехто робить висновки, що росіяни перевдяглись в українську форму і таким чином їх прийняли за своїх, тому атака ворогу вдалась», - пише Бутусов.

З журналістом зв’язались бійці підрозділу, який вів той трагічний бій. Судячи з відео, де зображені інші росіяни, та зі слів бійців, ворог не перевдягався в українську форму.

«Наш підрозділ був направлений зайняти позицію у лісі біля села Червонопопівка Луганської області, і це була не перша спроба туди зайти. Але бійці не встигли закріпитись та розгорнути оборону як ворог атакував з фронту та флангу переважаючими силами. І скоріше за все групі росіян вдалось зайти в тил позиції, яку зайняли двоє наших бійців, тому вони і не змогли одразу зорієнтуватись, що це не свої, а ворог. Вони не очікували нападу з тилу. Росіянин розстріляв двох бійців у окопі впритул», - розповів Буту сов.

Росіян було більше, і вони підготували атаку. В цьому бою загинуло та зникло без вісті 10 українських воїнів, за даними бійців.

Росіян також зазнали втрат. Українська мінометна батарея відпрацювала по ворогу усім своїм запасом трофейних мін, які вдалось зібрати. Спротив тих, хто загинув, дозволив відійти іншим товаришам.

Нагадаємо, на Луганщині колаборанти тікають з населених пунктів поблизу лінії фронту в міста, розташовані подалі.