Викрили "начальника відділу військового комісаріату лнр"

Викрили "начальника відділу військового комісаріату лнр"

Мешканцю Луганщини повідомлено про підозру в участі в не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Луганщини.

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області встановили 38-річного мешканця м. Лутугине, який після окупації військами рф одного з районів Луганщини почав брати участь у діяльності незаконного збройного формування «народная милиция лнр». За протиправну діяльність чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

В ході досудового розслідування слідчі Слідчого управління встановили, що чоловік після окупації російськими загарбниками та незаконними збройними формуваннями так званої «лнр» одного з населених пунктів Луганщини, за власним бажанням погодився та зайняв посаду «начальника відділу військового комісаріату» так званої «лнр».

До функціональних обов’язків чоловіка входило проведення незаконної загальної мобілізації на території громади, комплектація особового складу т.з. «народної міліції лнр» з числа місцевих мешканців. Також, чоловік систематично видавав накази щодо здійснення постановки чоловіків призовного віку на військовий облік з метою примусового проходження військової служби громадян України в рядах так званої «народної міліції лнр».

За даним кримінальним провадженням проведено повний комплекс слідчо-розшукових заходів та за матеріалами зібраними оперативниками, слідчі, під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури, повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». 

Раніше повідомлялось, що в окупованій Луганщині проводять адмінреформу.