На Луганщині викрили чергову псевдопосадовицю, яка виявилася зрадницею

На Луганщині викрили чергову псевдопосадовицю, яка виявилася зрадницею

За процесуального керівництва прокурорів Старобільської окружної прокуратури Луганської області мешканці регіону повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що після захоплення території Старобільщини російськими окупаційними військами місцева жителька підтримала режим країни-агресора та почала співпрацювати з ворогом.

Правоохоронці викрили 45-річну жінку, яка у вересні 2022 року добровільно обійняла посаду «начальника відділу забезпечення життєдіяльності села Осинове адміністрації Новопсковського району лнр».

Фігурантка на займаній псевдопосаді виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах окупаційної влади країни-агресора.

Їй загрожує покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, на Луганщині начальник сектору поліції підозрюється у державній зраді.