На Луганщині відбили атаки росіян. Окупанти мобілізують вже навіть рятівників

На Луганщині відбили атаки росіян. Окупанти мобілізують вже навіть рятівників

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Новоселівського, Площанки і Червонопопівки.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

На Куп’янському напрямку обстрілів з російських танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони Новоселівського та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв із усіх наявних вогневих засобів Новоєгорівку, Макіївку, Невське, Площанку, Голикове, Червонопопівку, Кремінну і Діброву.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження ворога та 4 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Також українські захисники збили 2 розвідувальні БпЛА «Орлан-10» та «Мерлін-ВР».
Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та 2 райони зосередження і склад боєприпасів окупантів.

Росіяни щодня зазнають втрат. Наразі понад 300 поранених окупантів знаходяться на лікуванні тільки у хірургічному відділені міської лікарні Старобільська.

Водночас в окупаційній адміністрації Алчевська підготовлено чергові списки для поповнення втрат у живій силі загарбників, зокрема, і за рахунок співробітників так званого МНС.

Мобілізованих одразу кидають до наближених до фронту ділянок без їжі, води та будь-якого оснащення. Інструмент для обладнання позицій ті або купують самі, або забирають у місцевих жителів, якщо в останніх хоч щось залишилося.

Як повідомлялося, в окупантів багато поранених.