В росії мобілізують депортованих українців

В росії мобілізують депортованих українців

На захоплених росією територіях Луганщини все менше довіряють місцевим колаборантам. Ще влітку показовим прикладом став Сєвєродонецьк, де окупаційна влада не знайшла «гідних» претендентів, які спроміглися би керувати містом.

Про це повідомила Луганська ОВА.

"Заколихався стілець «влади» і в Лисичанську, куди на підсилення приїхав заступник прем'єр-міністра республіки татарстан – його призначено заступником окупаційної адміністрації міста.

Більш того, вибори до так званого «парламенту лнр», які спробують провести у вересні, не передбачають одномандатної системи. Тобто, кандидати з округів не матимуть шансів вирішувати проблеми регіону на центральному рівні", - йдеться в повідомленні.

Багато разів окупанти намагалися спростувати факти примусової мобілізації на Луганщині. Але самі повідомляють, що на фронті залишається багато викладачів вишів, 17 з яких мають вчені ступені кандидатів і докторів наук.

На території рф мобілізують чоловіків, депортованих з тимчасово окупованих територій. Це одна з причин прийнятого урядом рф рішення щодо видачі паспортів за місцем проживання.

Крім того, росія вербує ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі. Зокрема, в краснодарі відбувається активне вербування таких осіб до складу приватної військової компанії «вагнер».

Найбільш активно закликають до участі у війні проти України людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини.

Тим часом, найбільша після знищеного окупантами Льодового палацу крита спортивна арена регіону, розташована у Луганську, переповнена пораненими росіянами – там намагаються врятувати більше 600 бойовиків.

Раніше повідомлялось, що окупанти вилучають бібліотек Луганщини художні та історичні видання.