Росіяни облаштували тортурні для жителів Луганщини та в'язниці для своїх

Росіяни облаштували тортурні для жителів Луганщини та в'язниці для своїх

У деяких населених пунктах Луганської області росіяни облаштували приміщення для жорстких допитів місцевих жителів та планують створити 7 в'язниць, куди саджатимуть тих, хто відмовляється воювати.

Про це повідомив у телемарафоні голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

«Є свідчення від місцевих жителів про те, що у деяких районах окупованої Луганської області зроблені такі тортурні кімнати – це, можливо, не зовсім тюрми, це більше, все ж таки, тортурні кімнати, де тримають місцевих, яких підозрюють у тому, що вони співпрацюють з ЗСУ", - каже Сергій Гайдай.

Також він додав, що почастішали вибіркові рейди окупантів по населених пунктах тимчасово окупованої Луганщини.

"Заїжджають до якогось населеного пункту, забирають перших людей, які їм не сподобалися, у кількості 10 осіб.., відвозять до Луганська вже безпосередньо ... до в'язниць, а звідти не завжди люди повертаються. Далеко не завжди", - розповів Гайдай.

Також він додав, що сім в’язниць створять росіяни на Луганщині. Таким чином вони залякуватимуть місцевих і саджатимуть туди тих, хто відмовився воювати.

На питання ведучої, навіщо створювати нові тюрми, якщо на Луганщині вони й так є, він відповів, що новомобілізовані будуть вже краще підготовлені, але це все рівно цивільні люди. Після обстрілів вони можуть злякатися та покинути поле бою.

«Тому що буде багато мобілізованих. Давайте казати реально - це цивільні люди, яких вдягли у військову форму та дали зброю….Це все рівно не кадрові військові…Щоб відмовники не створювали масовий психоз в армії, то для цього тюрми і створюють», - каже Гайдай.

Нагадаємо, днями Гайдай повідомив про вдалі наступальні дії на Сватівському та Кремінському напрямках.