Гайдай про Кремінну: "Там ситуація у нас найкраща по лінії фронту, яка є"

Гайдай про Кремінну: "Там ситуація у нас найкраща по лінії фронту, яка є"

У Кремінній ситуація на фронті найкраща за інші на Луганщині.

Про це повідомив у телемарафоні голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

"Все заміновано, постійно передають туди, підтягують резерви росіяни. Постійно обстріли, постійно там і артилерія працює, постійно підтягують важку техніку. Але все ж таки там ситуація у нас найкраща по лінії фронту, яка є. І ми постійно спілкуємось з бійцями для того, щоб з'ясувати, що їм потрібно для того, щоб: а)тримати оборону, б)навіть мати певний успіх, хоч невеличкий, але все одно певний успіх у нас на Луганщині", - розповів Гайдай. 

Також він зазначив, що на Луганщині окупанти не проводять евакуацію населення, людей депортують до росії.

"На Луганщині вони не займаються евакуацією, вони їх дійсно депортують, просто виселяють. І не для того, щоб зберігати життя людей. Їх цікавить виключно одне: перше - це розселення своїх бойовиків поближче до фронту. Ну, й друге - щоб був такий інформаційний певний вакуум, тиша, щоб ніхто з місцевих не передав інформацію, де саме розташовані бази, де саме розташовані штаби або склади з боєкомплектами, тому що за останні декілька тижнів їх постійно відвідує наша українська "бавовна", підриваються казарми, штаби, місця, де вони складають боєкомплекти, де розташована техніка. Ось цього вони бояться", - розповів очільник області. 

Також, за його словами, колаборантам поставили певні задачі.

"Зараз колаборантам поставили чітке завдання до 1 квітня або налагодити повністю мобілізацію ... це вже забрати останніх, кого тільки можливо, чоловіків і відправити їх на лінію фронту. Або їм сказали, що, якщо до 1 квітня вони не налагодять мобілізацію і не допоможуть вийти на адміністративні кордони Луганської області, то їх всіх там замінять. Яким чином будуть міняти  - це ми побачимо", - каже  Гайдай.

Нагадаємо, окупанти лікують поранених в пологових будинках Луганська.