Окупанти в «лнр» відмінили «подвійні» пенсії

Окупанти в «лнр» відмінили «подвійні» пенсії

Пенсію у самопроголошеній «лнр» не призначатимуть, якщо людина має аналогічні виплати в Україні чи росії.

Про це повідомила Луганська ОВА.

Відповідні зміни до пенсійного законодавства на території так званої «лнр» набудуть чинності через декілька днів. Документ вже підписали та опублікували. 

Згідно з ним, право на пенсійні виплати не надається особам, які реалізували право на пенсійне забезпечення відповідно до законодавства рф.

Крім того, виплата пенсії припиняється у разі реалізації права на пенсійне забезпечення відповідно до законодавства України – з дати здійснення перерахунку за українськими законами.

Також нагадаємо, що починаючи із 2023 року на окупованій території поступово підіймають віковий бар’єр, по досягненні якого можна вийти на пенсію. Упродовж наступних п’яти років він зростатиме у чоловіків – зі 60 до 65 років,  у жінок – із 55 до 60 років.

Пенсію люди зможуть отримати виключно за законом так званої «республіки», але при наявності паспорту рф.

Змушують отримувати цей документ за прискореною процедурою й вчителів. Їм погрожують звільненням, якщо вони не матимуть паспорт рф.

При цьому педагоги повинні обов’язково написати заяву на відмову від українського громадянства, хоча законодавство рф дозволяє мати два паспорти.

Трохи менший тиск спостерігається на Кремінщині. Там, якщо  бюджетник не перебуває у черзі на оформлення паспорту рф, поки що тільки знижують зарплатню на 30 %.

Нагадаємо, окупанти збільшили пенсійний вік на Луганщині.