На Луганщині двом зрадникам-поліцейським "світить" довічне ув'язнення

На Луганщині двом зрадникам-поліцейським "світить" довічне ув'язнення

СБУ повідомила про підозру ще двом колаборантам із окупаційної поліції на Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

31-річний житель селища Лозно-Олександрівка раніше служив в українській поліції. Однак у березні 2022 році, невдовзі після окупації Білокуракиного, він добровільно пішов на службу до російських загарбників. Його призначили «оперуполномоченным Белокуракинского ровд мвд лнр».

До лав окупаційної поліції вступив також 48-річний житель Рубіжного. У липні минулого року чоловік присягнув на вірність угрупованню «лнр» і став співробітником у так званому  «Северодонецком говд мвд лнр».

Тепер правопорушники виконують поліцейські функції у зоні окупації, допомагають російським загарбникам утримувати контроль над тимчасово захопленою територією Луганщини.

Документування злочинної діяльності здійснювали ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Територіальним управлінням ДБР у Краматорську за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Зловмисники відповідатимуть перед законом за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, від 10 до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Нагадаємо, голові райсуду з Луганщини загрожує довічне ув'язнення.