Затримали колаборанта з Луганщини

Затримали колаборанта з Луганщини

Прокурори Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури повідомили жителю Луганщини про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що у серпні 2022 року 46-річний мешканець Новопскова, колишній фінансист, вступив у злочинну змову з окупаційною адміністрацією рф та представниками так званої «лнр».

У подальшому підозрюваний добровільно обійняв посаду так званого «завідувача сектором персоніфікованого обліку, взаємодії з застрахованими особами та обліку платежів страховиків державної установи лнр – управління пенсійного фонду лнр в Новопсковському районі».

На цій псевдопосаді чоловік виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах окупаційної влади країни-агресора до жовтня 2022 року включно.

У подальшому фігурант виїхав на територію, підконтрольну Україні, та працевлаштувався.

На початку лютого 2023 року правоохоронці на виконання ухвали суду затримали фігуранта.

Наразі Жовтневий районний суд Дніпропетровська обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За протиправні дії чоловікові загрожує покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві затримали колаборанта, який працевлаштувався до Червоного Хреста.