У рф готуються до масової мобілізації студентів

В рф готуються до масової мобілізації студентів

В росії проводять заходи щодо забезпечення проведення чергової хвилі мобілізації. Зокрема, готуються до масової мобілізації студентів вищих навчальних закладів.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Зазначають, що в рф створюють так звані «дільниці оповіщення», які будуть надавати допомогу військкоматам щодо вручення повісток студентам очної форми навчання.

Зокрема, керівництво новосибірського державного педагогічного університету, томського політехнічного університету, томського державного педагогічного університету видало документи, які зобов’язують структурні підрозділи закладів виділити певну кількість студентів і співробітників для роботи на «дільницях оповіщення».

До цієї роботи планують залучати громадян, які офіційно не підлягають мобілізації. При цьому, в томському політехнічному університеті включення до складу «дільниць» відбувається без згоди або навіть попереднього інформування визначених студентів та співробітників.

Керувати «дільницями» призначають представників вищого керівництва учбових закладів.

Важливо, що для проведення чергової хвилі мобілізації в рф не потрібні додаткові правові підстави, оскільки оголошену у вересні 2022 року «часткову мобілізацію» офіційно так і не завершили.

Імовірно мобілізацію проведуть до 1 квітня – початку весняного призову на строкову службу. В разі необхідності початок призову можуть відстрочити.

Нагадаємо, окупанти погрожують звільняти працівників без російського паспорту.