Новини футболу України: головні трансфери зими

Новини футболу України

Нинішньої зими відбулося відразу кілька помітних трансферів за участю українських футболістів. Головною подією, безумовно, став відхід Михайла Мудрика з донецького «Шахтаря» до лондонського «Челсі». У середині січня новини футболу України повідомили про те, що 22-річний вінгер перейшов до англійського клубу за 70 млн євро. Ще €30 млн гірняки отримають у вигляді додаткових бонусів. Цікаво, що тривалий час донеччани вели перемовини з іншим лондонським грандом «Арсеналом», й більшість фахівців були впевнені у скорому переїзді гравця на «Емірейтс Стедіум». Але пропозиція «Челсі» виявилася привабливішою. Контракт підписано відразу на 8,5 років, зарплата Мудрика на цьому етапі — приблизно €109 тис. на тиждень.

Ще одним українським представником в АПЛ став колишній захисник київського «Динамо» Ілля Забарний. В останній день трансферного вікна гравець перейшов до «Борнмута». Сума угоди склала 22,7 млн євро. Таким чином, склад вітчизняного «десанту» на Туманному Альбіоні збільшився до 5 осіб. Що ж, тим цікавіше буде слідкувати за новинами футболу України, які надходитимуть з Англії. 

Клубну прописку в останнє міжсезоння змінили ще декілька гравців національної збірної:

  • Віктор Циганков — з київського «Динамо» до іспанської «Жирони» (€5 млн);

  • Руслан Малиновський — з італійської «Аталанти» до французького «Марселю» (оренда з правом викупу);

  • Едуард Соболь — з бельгійського «Брюгге» до французького «Страсбурга» (€2,5 млн);

  • Сергій Кривцов — з донецького «Шахтаря» до американського «Інтера Маямі» (вільний агент).

Також до цього списку можна додати Артема Бєсєдіна, нападника київського «Динамо», що перейшов до кіпрської «Омонії» на правах оренди.

Свіжі спортивні новини: переходи в межах УПЛ

Найбільш гучним трансфером внутрішньої першості став перехід голкіпера полтавської «Ворскли» та національної збірної Дмитра Різника до лав донецького «Шахтаря». Як повідомляють свіжі спортивні новини, гірники заплатили за воротаря 3 млн доларів. Також полтавці можуть отримати додаткові бонуси, подробиці яких поки що не розголошуються. За місце у воротах «Шахтаря» Різнику доведеться конкурувати з Анатолієм Трубіним, ще одним збірником. За інформацією окремих джерел, велика ймовірність того, що нинішній № 1 донеччан залишить клуб уже влітку. Інтерес до Трубіна проявляють багато серйозних іноземних клубів.

З інших цікавих переходів в межах УПЛ можна згадати:

  • Андрій Борячук — з «Металіста 1925» до «Шахтаря»;

  • Максим Дячук — з «Олександрії» до «Динамо»;

  • Євген Пасіч — з «Вереса» до «Дніпра-1»;

  • Максим Луньов — із «Зорі» до «Кривбасу»;

  • Олександр Рибка — з «Металіста» до «Львова»;

  • Микита Шевченко — із «Зорі» до «Олександрії»;

  • Сергій Логінов — з «Дніпра» до «Олександрії».

Нинішнє трансферне вікно триватиме до 1 березня, тому можна бути впевненим, що вболівальників очікує ще багато свіжих спортивних новин, присвячених переходам гравців у інші клуби.

Автор sport.ua: Сергій Циба - https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006