Окупанти вигадали нові перешкоди для перерахунку пенсій

Окупанти вигадали нові перешкоди для перерахунку пенсій

На перерахунок пенсій на окупованих територіях можуть претендувати тільки власники паспорту рф.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Продовжується примусова паспортизація жителів Луганщини. Так, з 1 березня право на звернення за перерахунком пенсії для районів Луганська та регіону мають виключно громадяни рф. Вони повинні мати позначку в паспорті громадянина про реєстрацію за місцем проживання станом на 30 вересня, або евакуювалися вглиб рф і мають відповідну відмітку.

Також у 2023 році вирішено продовжити медичні огляди дітей російськими лікарями. Для цього виділено майже 1,5 млрд руб. на огляд щонайменше 220 тис. дітей.

Загалом цього року з рф планується направити 35 медичних бригад із лікарями-фахівцями. Після рекомендацій щодо подальшого лікування дітей спрямовують на «довгострокове оздоровлення», після чого їх розшукують батьки.

Також на захопленій Луганщині рф узаконила обіг зброї. Згідно із новим законодавством рф, жителям окупованих територій дозволено до 2026 року зберігати, носити та використовувати свою зброю та патрони до неї на підставі відповідних дозволів, виданих до 30 вересня 2022 року.

Якщо в особи кількість наявної зброї перевищує встановлені російським законодавством норми, вони зможуть отримати ліцензію на колекціонування.

Нагадаємо, окупанти в «лнр» відмінили «подвійні» пенсії.