Верховна рада припинила повноваження депутатів від “ОПЗЖ” Королевської та Солода

Верховна рада припинила повноваження депутатів від “ОПЗЖ” Королевської та Солода

Сьогодні Верховна Рада України припинила повноваження нардепів від колишньої фракції “ОПЗЖ” Наталії Королевської, Юрія Солода та Олега Волошина.

Про це в соцмережах повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Наприкінці січня до парламенту надійшли заяви нардепів на складання мандату.

Натепер у складі Верховної Ради України залишилось 405 депутатів.

Луганчанка Наталія Королевська була народною депутаткою чотирьох скликань. Востаннє - від проросійської партії “ОПЗЖ”. В своїх промовах та зверненнях не визнавала рф країною-агресором, закликала Україну відмовитись від окупованих Криму, Донецька та Луганська, піти на поступки росії та “припинити війну”.

З початком повномасштабного вторгнення втекла за межі України.

Королевську неодноразово звинувачували у співпраці з окупантами та зв’язках із самопроголошеною “лнр”. У 2016 році журналіст Денис Казанський встановив, що Королевська через підставних осіб торгувала кольоровим металом через квазіреспубліку.

17 лютого Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили Королевській про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік.

“Слідство встановило, що народна обраниця не задекларувала дві земельні ділянки в Київській області сукупною площею понад 0,8 га. Крім того, вона “забула” про майно у Російській Федерації: житловий будинок площею 120,1 кв. м та земельну ділянку площею 1,13 га. Загальна вартість незадекларованого майна становить понад 4,315 млн грн”, - повідомили у НАБУ.

Верховна рада припинила повноваження депутатів від “ОПЗЖ” Королевської та Солода

Нагадаємо, ВАКС вирішив примусово притягти депутата Шахова до суду.