Борівському загрожує екологічна катастрофа

Борівському загрожує екологічна катастрофа

Надзвичайна ситуація природного характеру спостерігається в Борівському, якому загрожує підтоплення ґрунтовими водами.

Про це повідомила Луганська ОВА. 

Екосистема навколо населеного пункту за рік війни значно змінилася, зокрема, знищені гектари лісів. А щось зробити фізично окупаційна влада Сєвєродонецька не в змозі.

"За словами колаборантів, гроші на розвиток відсутні. Зокрема, люди, яких набрали на нібито запуск «Азоту», не отримали ще ані копійки. Замість зарплати їм видають гуманітарну допомогу. «Годують сніданками», що з березня можна буде заключити договори із центром зайнятості, після чого надійдуть кошти з бюджету", - йдеться в повідомленні.

Вже неодноразово росіяни повідомляли, що не збираються відновлювати найбільш зруйновані населені пункти Луганщини. Подекуди навіть не формували свої органи влади, доєднав міста та села до сусідніх окупаційних адміністрацій. Як от Попасну.

Не набагато краща ситуація й у Тошківці, що у Гірській громаді. Там люди вже 10 місяців живуть без водо-, газо- та електропостачання у розбитих ворогом будинкам.

Втім, просте відмовлення у відбудові не додасть голосів на виборах. Тому окупанти почали збирати думки місцевих, що саме їм необхідне найбільше. За підсумком, не вода і газ, відновлення кілометрів постачальних мереж яких коштує дуже дорого.

Замість відбудови населеного пункту нібито просять про реставрацію одного із місцевих пам’ятників. 

Нагадаємо, окупанти відтермінували відновлення Сєвєродонецька на два роки.