Викрили двох організаторок псевдореферендуму на Луганщині

Викрили двох організаторок псевдореферендуму на Луганщині

Встановили двох організаторок антидержавної акції у Станиці Луганській та Попасній.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За даними досудового розслідування, колишня керівниця відділу освіти Станично-Луганської ВЦА перейшла на бік ворога та обійняла аналогічну посаду в окупаційній «адміністрації Станично-Луганського району лнр».

Чиновниця запровадила русифікацію освітнього процесу, російське «патріотичне виховання» у школах та дитсадках, забезпечила переведення навчання у школах на російські стандарти, призначила директорів шкіл, які підтримують окупацію.

У вересні 2022 року окупаційна «посадовиця» взяла активну участь у проведенні в окупованому селищі російського псевдореферендуму. Окупанти призначили її «головою територіальної виборчої комісії смт. Станиця Луганська». У цій якості правопорушниця керувала процесом голосування в Станиці Луганській – уточнювала списки виборців, видавала бюлетені, надавала вказівки членам комісії, складала протоколи тощо.

Друга пособниця ворога - 65-річна мешканка Попасної.

Напередодні «референдуму» вона отримала від рашистів призначення на посаду «голови територіальної комісії м. Попасна лнр».

Жінка забезпечила окупантам проведення «референдуму» у місті, зруйнованому на 95% , із якого виїхали майже всі мешканці.

Зловмисницям повідомили по підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України). 

Нагадаємо, поліція Луганщини викрила 14 бойовиків.