Окупанти на Луганщині депортували п’ятьох дітей до рф

Окупанти на Луганщині депортували п’ятьох неповнолітніх

До поліції надійшло повідомлення представника одного з державних підприємств Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України щодо примусової депортації країною-агресором наприкінці січня - початку лютого з території Луганської області 5 дітей віком 10-14 років.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Луганщини.

Також поліцейські зареєстрували інформацію про руйнування внаслідок обстрілів окупаційними військами рф квартири та будинку у селі Макіївка та селищі Комишуваха. Зареєстрували повідомлення про пошкоджену квартиру в Сєвєродонецьку.

За даними фактами відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Співробітники поліції Луганщини викрили 13 осіб, які підозрюються у причетності до незаконних збройних формувань. За даними фактами відкрили кримінальні провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Відповідні провадження відкрили за фактами незаконного заволодіння п’ятьма автомобілями у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Попасній.

Нагадаємо, двом колаборанткам з Луганщини "світить" 10 років ув'язнення.