Бійці тероборони Луганщини розповіли про оборону області

Бійці тероборони Луганщини розповіли про оборону області

Луганська 111 Бригада Сил територіальної оборони вже рік захищає Схід. Військові розповіли журналістам видання “Є питання”, що відбувалось на Луганщині за рік вторгнення і що відбувається зараз.

“Противник наступав дуже активно, впевнений у собі. Першим містом, де вони стали, було Рубіжне. Наша бригада створена з батальйонів тероборони міст Луганської області, лише згодом до нас приєднались військові з інших регіонів України”, - розповів заступник командира батальйону з МПЗ 111 бригади Сил ТРО “Палич”.

“Мій перший виїзд був у населений пункт Тошківка. Ми тоді ще не зовсім розуміли, що там буде відбуватися. Ми були дотичним підрозділом до 57-ї бригади. Тоді й вступили у свій перший справжній бій, відчули, що таке, коли обстрілюють з мінометів. Потім був стрілецький бій", - згадує головний сержант роти 111 бригади Сил ТРО “Дуда”.

“Наступним нашим завданням була Миколаївка. Бахмутський напрямок. Ми тримали позицію в одній з лісосмуг. Та Миколаївка була дуже потрібна росіянам. Вони всіма можливими й неможливими засобами намагались її захопити. Палили “фосфором”. Там було моє перше знайомство з “вагнерівцями”. І то були не нинішні, яких не зрозуміло де понабирали, а професійні хлопці”, - розповів головний сержант взводу 111 бригади Сил ТРО “Ведмідь”.

Нагадаємо, за кілька тижнів ЗСУ накопичить резерви та зможе перейти з оборони до контрнаступу на Луганщині.