Гайдай звернувся до жителів Луганщини: “Сподіваюсь, що свій іспит я перед вами склав”

Гайдай звернувся до жителів Луганщини: “Сподіваюсь, що свій іспит я перед вами склав”

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, якого 15 березня президент України звільнив з посади, записав звернення до жителів області.

У відео він розповів про свою діяльність очільником Луганщини протягом 3,5 років.

“За цей час ми пройшли такий шлях, на який іноді доводиться витрачати 10 років, і це не перебільшення. В 2020 році Луганська область почала ставати величезним будівельним майданчиком: дороги, яким заздрили європейці, ремонти в школах, дитячих садках, медичних закладах. Луганщина почала системно змінюватись”, - розповів Гайдай.

Він зазначив, що робота за програмою “Велике будівництво” продовжилась і в 2021 році, а на наступний область мала величезні плани. На Луганщині мали побудувати масштабний спортивний комплекс, парки відпочинку в містах, з’єднати Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне тролейбусним маршрутом, прокласти нову залізничну гілку. Всім планам, за словами Гайдая, завадило повномасштабне вторгнення росії.

“В попередні роки на Луганщині не було мирного життя, війна почалась в 2014-му. Коли дехто запитує, а що ви зробили для оборони Луганщини, це питання потрібно задати нашим захисникам. Ми зробили все, чого від нас потребували Сили оборони. 24 лютого від розвитку ми перейшли до одного загально плану України. Я розумію почуття всіх жителів Луганської області, тому що багато разів пропускав ваші емоції через себе. Разом ми прожили найпекельніші часи з самого початку існування області”, - сказав колишній очільник Луганщини.

За його словами, керівництво області протягом 4,5 місяців зробило максимум для українських військових, яким постачали забезпечення, автівки, броньовану техніку, човни та навіть продукти, про що тоді не можна було розповідати. Підтримували зв’язок з кожним підрозділом, та людьми, які тримаються української позиції в окупації.

“Я не міг згадувати тих людей, які нам допомагали, щоб не наражати їх на небезпеку. Я дякую кожному, в усіх районах та населених пунктах поки що окупованої Луганщини. Дякую за вашу силу волі, за допомогу, ніколи про вас не забудемо. Луганська область тримається без втоми дев’ятий рік. Це - форпост України, завдяки якому люди можуть випити кави в спокійній області”, - сказав Гайдай.

Він подякував жителям області за довіру, президенту Володимиру Зеленському за шанс та увагу до Луганщини, командувачу Сухопутних військ ЗСУ Олександру Сирському за стійкість та розуміння, кожному захиснику, який зараз в окопах.

“Я вірю в нашу перемогу, дякую кожному, хто зробив свій внесок в її прискорення, знаю, що Луганщина відновиться. Зараз іде війна, а на війні відбувається ротація. Це робиться для того, щоб підсилити якусь іншу ділянку фронту. І це зараз відбувається в Луганській області. Дякую вам за все. Вперше в житті я говорю “Маю честь”. Мав честь працювати для України, мав честь працювати для Луганщини. Бути добру”, - завершив звернення Сергій Гайдай.

Нагадаємо, Сергія Гайдая 15 березня офіційно звільнили з посади голови Луганської обласної державної адміністрації. Достовірної інформації щодо кандидата на пост очільника області немає, в Офісі президента розповіли лише, що це буде військовий.