Призначили нового прокурора Луганської області

Призначили нового прокурора Луганської області

Новим керівником Луганської обласної прокуратури призначили Сергія Василину. Колективу його представив заступник Генерального прокурора Антон Войтенко.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Антон Войтенко зазначив, що Сергій Василина тривалий час працює в органах прокуратури й зокрема на керівних посадах. Він має достатній досвід для виконання поставлених перед областю завдань та забезпечення реалізації функцій прокуратури в умовах воєнного стану.

Заступник Генерального прокурора окреслив пріоритетні завдання для нового керівника. Він наголосив, що необхідно посилювати роботу з притягнення до відповідальності за воєнні злочини, вчинені армією держави-агресора. Серед першочергових задач також протидія злочинам проти основ національної безпеки.

Довідково: Сергій Василина 1980 року народження. Закінчив Інститут підготовки кадрів органів прокуратури Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого. В органах прокуратури з 2003 року. Працював на посадах всіх рівнів. До призначення очолював Чернігівську обласну прокуратуру.

Нагадаємо, Сергія Гайдая 15 березня офіційно звільнили з посади голови Луганської обласної державної адміністрації.