ЗСУ відбили 85 атак окупантів на сході

ЗСУ відбили 85 атак окупантів на сході

Окупанти надалі зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На них українські воїни відбили понад 85 атак загарбників.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки, Креміннох, Білогорівки та Виїмки. Вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Піщане, Дворічна, Куп’янськ і Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Макіївка, Невське, Діброва та Білогорівка на Луганщині, а також Виїмка та Веселе Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії Бахмуту, який утримують українські захисники, а також у районах Богданівки та Предтечиного. Ворог обстріляв населені пункти Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Олександро-Шультине, Костянтинівка, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Керамік, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка. Численних ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Сєверне, Тоненьке, Нетайлове, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Парасковіївка та Пречистівка на Донеччині.  

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження загарбників. Також українські захисники збили ворожі БпЛА типу “Орлан-10” та “Суперкам”.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, уразили 3 пункти управління та 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

Нагадаємо, окупанти намагалися наступати під Білогорівкою.