Майже 200 луганчан стали до лав штурмової бригади «Лють»

Майже 200 луганчан стали до лав штурмової бригади «Лють»

Завершився набір до штурмової бригади «Лють». До її лав стало майже 200 мешканців Луганщини.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Батальйон «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова ГУНП у Луганській області у повному складі перейшов до об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» та став основою цього елітного підрозділу.

«Батальйон «Луганськ-1» ще у 2014 звільняв міста Луганщини від російських посіпак. Це кращі з кращих - спецназ із бойовим досвідом. Вони вже давно «перетворили свою лють на зброю» і прагнуть бути серед перших, хто гнатиме російську наволоч з нашої землі», - зазначив виконуючий обов’язки начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.

Він повідомив, що 68 добровольців з Луганської області подали документи на вступ до бригади «Лють», проте тільки 12 з них пройшли усі випробування з фізичної підготовки, медичну комісію, тести та співбесіду у бригаді щодо особистої мотивації стати штурмовиком. Наразі вони вже проходять вишкіл зі стрілецької підготовки та тактики у тренувальному таборі.

Всього серед бійців «Люті» майже 200 луганчан.

І хоча комплектація восьми бригад офіційно завершилась, якщо охочих буде більше, то з них формуватимуть резервні підрозділи.

Нагадаємо, набір до нового штурмового загону поліції «Лють» оголосили на початку лютого.