Викрили ще чотирьох "посадовців" на Луганщині

Викрили ще чотирьох "посадовців" на Луганщині

Прокурори Луганщини повідомили про підозру чотирьом жителям області за колабораційну діяльність. Їм загрожує до 10 років ув'язнення. 

Про це повідомила Луганська обласна прокуратура. 

За даними слідства, у березні 2022 року 52-річна жителька Станиці Луганської вступила в злочинну змову з представниками окупаційної влади псевдореспубліки та добровільно обійняла посаду так званого «виконувача обов’язків начальника Державної установи лнр – Управління Пенсійного фонду лнр в Станично-Луганському районі».

Інший мешканець Луганщини, 64-річний головний лікар «Державної установи «Щастинська міська лікарня», у квітні 2022 року відмовився виїжджати на територію, підконтрольну Україні. Він продовжив свою «діяльність» і очолив вказану установу вже на території так званої «лнр».

Також у серпні 2022 року 32-річний уродженець одного з сіл Білокуракинського району добровільно обійняв посаду так званого «начальника відділу культури, молоді, спорта, туризму і релігії адміністрації Білокуракинського району лнр».

Крім того, викрили ще одного колаборанта, який підтримав режим влади країни-агресора. В кінці січня 2023 року 36-річний луганчанин обійняв посаду так званого «заступника голови адміністрації Новоайдарського району лнр».

Працюючи на посадах, підозрювані забезпечують безперешкодну роботу незаконних «органів влади» на тимчасово окупованій території області.

За протиправні дії особам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, повідомили про підозру двом бойовикам окупантів.