Сєвєродонецьк знаходиться на межі виживання, - Стрюк

Сєвєродонецьк знаходиться на межі виживання, - Стрюк

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку наразі досить складна ситуація: населення знаходиться на межі виживання, у місті відсутні блага цивілізації.

Про це у телемарафоні сказав керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк.

“Життя виглядає наступним чином: є пенсіонери, є категорія населення, яка знаходиться на межі виживання, є частково населення, яке залучається до якихось будівельних робіт”, - розповів він.

Стрюк також нагадав, що окупанти ввели таку практику - конвеєрно міняють вікна у будь-якій квартирі однакового розміру, вскривають квартири - нібито лагодять систему опалення без її існування у місті, оскільки вона була зруйнована під час боїв. Це робиться для фейкової картинки відновлення міста, оскільки там залишилося декілька кварталів з частково вцілілими будинками, де дійсно повилітали лише шибки, і у цих декількох будинках намагаються поміняти вікна і показати по телебаченню як відновлення міста.

“Хоча фактично місто знаходиться на межі виживання. Це і відсутність благ цивілізації: води, світла, опалення, особливо після тієї негоди, яка сталася. Навіть та штучно тимчасово проведена електрика, яка була у місті, зникла. Зараз її намагаються відновити. Досить складна ситуація і досить складний набір проблем у місті”, - резюмував керівник ВЦА.

Нагадаємо, Стрюк повідомляв, що ​​більшість мешканців Сєвєродонецька, які евакуювались з початком повномасштабного вторгнення, озвучують наміри повертатися до міста після деокупації.