Окупанти вирубують ліси на тимчасово окупованих територіях

Окупанти вирубують ліси на тимчасово окупованих територіях

Окупанти продовжують активно знищувати природно-ресурсний потенціал українських територій. З початку окупації російські підприємства організували заготівлю лісу в Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській тимчасово окупованих областях України.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

"Підприємцями здійснюється неконтрольована варварська вирубка лісових насаджень, що у разі її продовження невідворотно призведе до катастрофічних наслідків для екології. Більшість лісових масивів у цьому регіоні штучного походження і вони спеціально створювались для захисту від вітрової, ґрунтової та водної ерозії, виконуючи функцію рекреаційних та лісомеліоративних насаджень", - написала Маляр.

За її словами, протягом останньої декади березня в районі Маріуполя зафіксовано інтенсивне переміщення автошляхами Е105 та М18 колон російських вантажних автомобілів, завантажених свіжозрубаним лісом-кругляком.

Крім того, у деяких населених пунктах ТОТ України російське командування заборонило місцевому населенню здійснювати сільськогосподарські роботи на полях, що, ймовірно, призведе до зриву цьогорічної весняної посівної кампанії, а в подальшому – занедбання сільськогосподарських угідь. 

Нагадаємо, росіяни збирають інформацію про порожні будинки на Луганщині.